
Foto: Pixabay
Ova čorba će vas ugrejati, a za njenu pripremu vam ne treba puno vremena.
Ovo je idealno jelo za hladne dane!
Sastojci:
- 150 g praziluka
- 350 g krompira
- decilitar maslinovog ulja
- četiri kriške hleba
- so, biber u zrnu
Priprema:
Očistiti praziluk i krompir. Krompir iseći na kockice, a praziluk na kolutove, pa na četvrtine i staviti u šerpu sa 2,5 l vode.
Dodati so i biber, kuvati na srednjoj vatri 30 minuta, pa dodati maslinovo ulje. Dok se kuva povrće, kriške hleba iseći na kockice i staviti u tiganj s maslinovim uljem, pa ga propržiti sa svih strana.
Pomeriti povrće s vatre, izmiksati štapnim mikserom i vratiti na vatru. Kad prokuva, čorba je spremna za služenje.
U tanjir staviti krutone i preliti čorbom.
(Informer)