Juneći paprikaš je jedno od najpopularnijih jela moderne kuhinje koje svoje poreklo vodi još od antičkih vremena.
Ovaj se lagano krčka na tihoj vatri, baš kako su ga pripremali naši preci… Uživajte!
Sastojci (za 6-8 osoba):
450 g junećeg mesa iseckanog na kocke
130 ml (pola šolje) brašna
po kašika mlevene crvene i tucane paprike
po kašičica majčine dušice i ruzmarina
2 šargarepe
glavica crnog luka
3 crvene paprike iseckane na kockice
800 ml iseckanog paradajza iz konzerve
lovorov list
2 kašičice seckanog belog luka
1 litar goveđe supe
4 kašike maslinovog ulja
so i biber
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, papriku, majčinu dušicu, ruzmarin, malo soli i bibera. Uvaljajte kockice mesa u mešavinu brašna i začina i stavite na tanjir.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i kratko propržite meso.
Iseckanu šargarepu i crni luk stavite u šerpu, rasporedite meso, stavite seckanu papriku i paradajz, prelijte supom, dodajte beli luk i lovorov list, poklopite i kuvajte nekoliko sati na umerenoj temperaturi dok se meso potpuno ne raskuva.
Prijatno!