
Foto: Pixabay
Neprevaziđeno dobar spoj maslinovog ulja, limuna i parmezana daje neodoljiv i egzotičan ukus ovom jelu. Po želji možete dodati i beli luk…
Pasta u sosu od limuna i parmezana je postala je pravi hit na društvenim mrežama zbog neprevaziđeno dobarog spoja maslinovog ulja, limuna i parmezana.
Sastojci:
400 g testenine po izboru
250 ml pavlake za kuvanje
dva limuna
kašika maslaca
manja glavica luka
kašika maslinovog ulja
pola šolje parmezana
so, biber, začini
Priprema:
Testeninu skuvati u slanoj ključaloj vodi prema uputstvu sa pakovanja. U dubljem tiganju otopiti maslac i propržiti sitno iseckan luk, pa dodati sok i izrendanu koru limuna.
Umešati pavlaku, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, te ostaviti da provri. Na kraju dodati oceđenu testeninu i parmezan, sve dobro promešati, pa skloniti s vatre i poslužiti.
Uživajte!
(Iće i piće)