
Foto: Printscreen/Youtube/FRISCHE REZEPTE
Umesto od mlevenog mesa, ćufte napravite od tikvica!
Jednostavni obroci su ono što nam je potrebno kada su vrućine, a svako jelo napravljeno sa tikvicama je provereno dobro. Pored pita, musake ili punjenih, napravite i ćufte od tikvica.
U nastavku teksta imate i recept za pirinač, ali možete da služite samo sa salatom ili umakom koji smo vam predložili.
Sa tikvicama možete da napravite i odličan umak za pastu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g rikota sira ili krem sira
- 80 g prezli
- 60 g parmezana
- 1 jaje
- 250 g pirinča
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 500 ml vode
- 50 g grčkog jogurta
- 50 g majoneza
- beli luk
- mirođija
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta, a zatim dobro procedite. Dodajte im rikotu (krem sir), prezle, parmezan, jaje, začine po želji i dobro promešajte.
Pleh obložite pek papirom, oblikujte loptice i od smese i ređajte na pleh. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Pirinač operite, a crni luk iseckajte.
Propržite luk na ulju, pa dodajte rendanu šargarepu, kao i oprani pirinač. Nalijte vodom, pa poklopite i kuvajte na niskoj temepraturi nekih 25 minuta.
Grčki jogurt, majonez, mleveni beli luk i seckanu mirđiju promešajte. Poslužite sve zajedno.
Uživajte!
(Stvar ukusa)