
Foto: Pixabay
Pečena piletina sa pečurkama je jelo koje kada napravite jednom, ostatak života ponavljate iznova i iznova, jer je zaista toliko dobro.
SASTOJCI:
- 6 polovina pilećih grudi bez kostiju i kožice
- kašičica aleve paprike
- 250 gr pečuraka isečenih na listove
- 1 kašika putera
- 1/2 šolje bistre pileće supe
- 1 usitnjen čen belog luka
- 3 iseckana zelena, mlada crna luka
- 1/2 kašičice soli
- biber po ukusu
- 1 šolja rendanog kačkavalja po izboru
PRIPREMA:
Poređajte pileće grudi u podmazan pleh i pospite piletinu alevom paprikom.
Pecite piletinu u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
U međuvremenu prodinstajte pečurke na puteru oko 5 minuta.
Dodajte supu, beli i mladi crni luk, so i biber.
Uz stalno mešanje sačekajte da provri, a potom prelijte piletinu.
Vratite pileće grudi u rernu i nastavite sa pečenjem oko 15 minuta.
Pospite piletinu sirom i vratite u rernu još nekih 3-5 minuta dok se sir ne istopi.
(Alo)