Ovo je recept za fenomenalnu pastu sa pečurkama, koja se sprema za svega 15 minuta, a oduševiće baš sve koji je probaju! Uživajte!
Sastojci:
300 g špageta
750 g pečuraka
70 g maslaca
pola kašike maslinovog ulja
manja glavica crnog luka
tri čena belog luka
150 ml pavlake za kuvanje
70 g parmezana
malo ljute tucane paprike
so, biber, peršun
Priprema:
Špagete skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U većem tiganju na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni luk, pa dodati maslac i iseckane pečurke.
Pržiti uz mešanje dok ne ispari višak tečnosti koju pečurke puste. Zatim ubaciti izgnječeni beli luk, posoliti i pobiberiti, umešati parmezan, tucanu papriku i pavlaku, te krčkati još dva minuta.
Dodati oceđene špagete, začiniti peršunom, sjediniti i odmah poslužiti.
Prijatno!
(iće&piće)